Tongeren

Wat eerst Dizy-le-Gros zou worden werd ivm de weersverwachting toch Tongeren; ik denk een verstandig besluit van de afdeling. Na vorige week heb ik nog 2 oude duivinnen geselecteerd en nog 14 jonge duiven.

De duiven werden om 08.20 uur en dat met een zwakke wind en de schattingen waren rond de 80 km/h voor een vroege duif, dus rond 10.10 uur moest mogelijk zijn. Er was 1 duif van Vincent de Harder die alle andere deelnemers te snel af was met 1457 mpm (87 km/h), een mooie afsluiter voor Vincent.

Hier was het lang wachten op de duiven en alle duiven kwamen over Duitsland terug. Het duurt tot 10.33 uur tot dat zich de 22-390 laat constateren, kort gevolg door de 22-385, beide nog in de prijzen, maar dan wel staartprijzen. Beide duiven zijn van de Comb. Espeldoorn-Dokter. Daarna heb ik er zo 10 in een half uur, maar gelukkig wel allemaal thuis. Het was een rare vlucht met een verrassende uitslag en zo ging voor mij het seizoen 2022 als een nachtkaars uit.

De rui is ondertussen volop bezig en daarna kan de selectie beginnen, al hoewel voor sommige duiven nu al geen plek meer is. In tegenstelling tot vorig jaar heb ik nu “voldoende” jonge duiven over om uit te kunnen selecteren.

De kampioenschappen en een terugblik op het seizoen zal ik later toevoegen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.