Quievrain en Semaises

Na een dag en een nacht extra mand werden de duiven in Semaises gelost om 08.00 en in Quievrain om 08.30 uur.
De eerst dubbelvlucht van dit seizoen. De 4 fondduiven van Harold Zwiers en Hans Radstaak had ik donderdagavond al ingekorfd voor Semaises en de overgebleven 19 gingen vrijdagavond de mand in voor Quievrain.

Eerst maar Quievrain; ’s morgens nog met Theo Wiltink overleg gehad en die had een snelheid van 1750 mpm in gedachten. Net toen ik aan het kijken was wat de duiven op de voorhand deden vloog de 20-761 er al. Met een snelheid van 1906 mpm om 10.48 uur afgevlagd. Goed voor een 7e plek in de vereniging en een 56e van de gehele afdeling 9. De 761 is een jong van Fred Buttner uit Ulft uit een dochter van “de 165” x Fred’s Teletekstdoffer.
En weer zit Aalten vroeg, maar ik heb weer weinig duiven gezien. Herman Testerink presteert bijna het onmogelijke met een 1e en 2e van de gehele afdeling 9 tegen 14.601 duiven, een prachtige prestatie. Dit zal bij PiPa ook wel niet onopgemerkt blijven, tenminste laatst toen Hans van Aart uit Dodewaard 1,2,3 in de afdeling 7 vloog stond PiPa ook op de stoep voor een reportage – https://www.pipa.be/nl/articles/hans-veraart-dodewaard-nl-neemt-op-quievrain-afdeling-8-het-volledige-podium-voor-zijn -, maar ben er bang voor, maar zou wel mooi zijn om een “kleine” (minder bekende) liefhebber ook eens de aandacht te geven die hij / zij verdiend. In mijn ogen is de prestatie niets minder dan die van Hans van Aart.
Ik heb er 5 van de 19 in de prijzen en alles weer (heel) thuis en dan is het weer opmaken voor volgende week.

Dan Semaises; Die 4 die ik had meegegeven, zijn toch denk ik en stiekem hoop ik dat ook, echte fondduiven en met de snelheden van afgelopen zondag gaat het dan toch te snel voor ze. Ik mis dan ook op Semaises, maar een halfuurtje na de prijzen krijg ik de doffer en duivin van Harold Zwiers tegelijk en binnen een half uurtje daarna zijn ook die 2 van Hans Radstaak er weer. Ze gaan er gewoon weer in over 2 weken en dan hoop ik op wat minder hoge snelheden; zo rond de 1250 mpm, maar goed het weer is voor iedereen hetzelfde.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.