Quievrain en Fay aux Loges

De 2e dubbelvlucht van dit seizoen. De vaste 4 voor de dagfond konden na 2 weken “rust” weer in de mand op donderdagavond en voor de vitesse heb ik er nog 16 over; de 20-911 werd dood gevonden aan de kant van de weg in Gendringen, 20-219 was niet echt hersteld van de inspanningen van vorige week en van vorige week was er 1 achterblijver. Dus gingen er 16 in de mand voor Quievrain op de vrijdag.

Lossen was helaas niet mogelijk op de zaterdag en werden beide vluchten (alweer) uitgesteld naar de zondag. De duiven in Fay aux Loges werden om 08.30 uur gelost en de duiven in Quievrain om 11.00 uur. Laten we maar beginnen met Quievrain met de Noordwesten wind en niet geheel heldere lucht was het lastig om te voorspellen hoe laat ze er zouden moeten zijn. Dus maar angstvallig kijken op de I-pad of er al meldingen waren op de voorhand. Een van de eerste melders was Peter Janssen met 1305 mpm, dus rond 14.20 uur moest het gebeuren. Het duurde echter tot 14.31 voor “Henkie 842” zich meldde over de Duitse kant. Toch nog goed voor een 10e plek in de vereniging. Deze doffer van Henk Keizer uit ter Apel heeft nog steeds 100% prijs na 7 vluchten en ik hoop dat hij dat volhoudt. Dan moet ik toch wel weer 8 minuten wachten op de 20-798, kort gevolgd door de andere vaste waarde de 18-047. Ik heb er in totaal 5 van de 16 in de prijzen. Maar het ging zeker niet gemakkelijk.

Ook op Fay aux Loges was Peter Janssen de eerste die meldde met 1179 mpm, al ruim 100 mpm minder dan op Quievrain. Het zou dus niet makkelijk worden. Ondertussen was Marcel ook gekomen met 2 jonge (dagfond)duiven van Frank Kwekkeboom uit Enschede en 1 jonge duif van mijzelf die Marcel had opgehaald in Doetinchem. Frank pakt een mooie vroeg duif op Fay aux Loges, een 3e van de afdeling 9. Frank gefeliciteerd. In de vereniging duurt het al tot 1137 mpm voordat G. Rave een duif heeft. Ik moet wachten tot 17.11 uur voordat de 20-060 zich meldt, een duivinnetje van Hans Radstaak uit Gaanderen. Om 19.50 uur heb ik ze allemaal weer thuis gelukkig. En ik zeg met recht gelukkig want er waren nog wel wat duiven onderweg in de vereniging. En zeker gelukkig als kijk naar het verloop van Sittard en Sens in de afdelingen 10 en 11. Daar beginnen ze net boven de 1000 mpm en de laatste prijsduiven zitten nog niet eens meer aan de 500 mpm. Weer een bijzonder weekend.

Op naar volgende week, een midfondvlucht en laten we hopen met een “normaal” verloop.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.