Quievrain 1 mei

Op de dag van de arbeid werden mijn 23 ingekorfde duiven samen met ruim 25.000 andere duiven gelost in Quievrain om 10.00 uur.

De vorige weken was het echte kopwind en de voorspellingen waren nu ook noordwest, echter draaide de wind gedurende de morgen meer naar west en zuidwest. Maar dat is voor alle liefhebbers hetzelfde, ondanks dat liet de einduitslag wat rare dingen zien. In CC Achterhoek zitten de vroege duiven in Hengevelde, maar ook in Winterswijk. In de Afdeling Zuid is het ook Hengevelde, maar ook Zevenaar en dan zou je haast zeggen dat er haast oost in de wind heeft moeten zitten.

Ik zit niet echt vroeg maar echt laat was het ook niet. Het was de 19-262 die een 16e plek in de vereniging op eist, wel weer mijn eerste getekende. 1 minuutje later gevolgd door de 20-219. Ik heb er 7 in de prijzen, waaronder mijn 3 getekende duiven.

Een uurtje na de prijzen zijn alle duiven weer thuis, behalve de 915. Ik denk dat die zijn chip mag inleveren. Kort na half 3 kwam Marcel nog even 2 jonge duiven van Edwin Schuiling uit Ekehaar brengen; ik hoop dat ik daar wat meer geluk mee heb dan vorig jaar, toen was ik ze beide al kwijt voor de vluchten begonnen.

Volgende week de eerste midfondvlucht, maar ook voor het eerst weer 2 nachten mand.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.