Nanteuil le Haudouin

Na weken van afgelastingen en slechte weersvoorspellingen leek het gisteren dan toch weer eens echt duivenweer te worden, en ik schrijf bewust leek want dat viel toch behoorlijk tegen.

Donderdag de 19 strijders weer in de mand gedaan voor Nanteuil le Haudouin voor een afstand van 410 km. De duiven werden zaterdag gelost om 08.00 uur. Er vanuit gaande dat de eerste zo rond de 1250mpm zouden maken dan was rond 13.30 uur wel een mooie tijd om te klokken. Als dan de eerste duiven in Aalten vallen rond 13.50 uur en ik zelf nog moet wachten tot 14.09 uur (toch nog goed voor een 25e plek) dan weet je al genoeg. Het was de 18-047 dit keer die mijn eerste duif was. Op mijn 2e moet ik bijna een kwartier wachten. In totaal heb ik toch nog 6 van de 19 in prijzen, maar het concours stond bijna een uur los. Met klok afslaan was 40% van de ingezette duiven nog onderweg en moest ik er zelf ook nog 5 hebben. Zondag kwamen er toch nog 3 na, maar helaas mis ik er toch nog 2.

Er moet haast iets met het weer geweest zijn, want ook Limoges schiet snel onder de 1000mpm en duurt lang voordat de prijzen er uit zijn.

Maar weer blijven voor komend weekend met een dubbelvlucht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.