Nanteuil le Haudouin

De wind is en blijft nog wel een tijdje uit de noordoost zitten en dat betekent dat de duiven het alweer niet cadeau. Er zijn zelfs al liefhebbers die hun oude duiven al niet meer spelen of er over nadenken om hun duiven minder te spelen als de wind in deze hoek blijft waaien.

Dat was te merken aan het aantal duiven in de vereniging : 265, waarvan 10 van mijn hok. De duiven werden om 07.30 uur gelost voor 411 km en dan zou het toch al snel 6 uur vliegen zijn voordat de duiven er zouden kunnen zijn. Om 13.41 is het de 515 die met een noodgang op de klep valt en meteen doorschiet het hok in. De eerste meldingen waren van onze duivenvrienden uit Emmerich met 1121 mpm, dus deze moest er goed bijzitten. Daarna moet ik ruim een half uur wachten op mijn 2e duif; de 047 en dan blijkt uit de meldingen dat de 515 een eerste pakt in de vereniging met 25 mpm voorsprong. Ik heb er 6 van de 10 in de prijzen. Afgelopen week had ik het met Deny te Vruchte over de mogelijkheid dat de 515 wel eens vroeg kon zitten zaterdag, en mijn vooruitziende blik werd de waarheid.

Ik had ook nog 2 duiven mee op Limoges; daar kan ik kort over zijn. Beide zijn een dag later er nog niet weer, dus zullen ze niet over de capaciteiten beschikken die nodig zijn om de ruim 700 km met een goed gevolg te volbrengen.

Op naar volgende week voor een vitese- en een dagfondvlucht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.