Mettet en Courtisols

Laat ik beginnen dat ik door een aantal collega liefhebbers uit de vereniging werd gewezen op 2 kleine puntjes in de vorige verslagen die niet klopten; toch leuk om te weten dat er toch aandachtig de verslagen worden gelezen; heren bedankt en natuurlijk is het aangepast.

Dan de vluchten; de laatste dubbelvlucht van dit seizoen ende laatste jonge duivenvlucht van dit seizoen. Deze laatste dubbelvlucht had ik 9 duiven mee naar Courtisols en 26 mee naar Mettet, in totaal dus nog 35 kanshebbers op een vroege prijs.

De duiven in Mettet werden mede door de mist om 09.00 uur gelost en de verwachte snelheid zou rond de 80 km/h liggen en in tijd zou dat 11.45 uur betekenen. Marcel en ik stond met de rug naar het oosten in de schaduw van het kleine hokje toen er uit niets een duif op het hok viel, kort gevolgd door nog een, de eerste duif de 23-813 liep snel naar binnen net als haar moeder de 22-928. Uiteindelijk goed voor een 3e en 5e plek in de vereniging. Dan moet ik 10 minuten wachten op mijn 3e duif en dan weet je dat het (weer) geen makkie wordt. Ik heb er uiteindelijk 14 van de 26 in de prijzen, en dat was een goede mix tussen oude en jonge duiven. Heb nu een aantal duiven met 4 uit 4 en daaronder ook een aantal jonge duiven. Deze vlucht werd gewonnen door Anton Kuiperij, een mooie opsteker voor deze herintreder. De laatste prijsduif zit toch nog onder de 1000 mpm en dan is het toch geen appeltje eitje geweest.

De duiven van Courtisols werden een half uurtje eerder gelost en die konden dan rekening houdend met een snelheid van 1250 mpm er rond 13.15 uur zijn. Ik zag weinig duiven vliegen, maar rond 13.38 een duif en ik dacht laat ik eens fluiten, en de 23-821 herkende blijkbaar het fluitje en bedacht zich geen moment meer en werd ook afgevlagd met een mooie 3e plek in de vereniging. Ik moet een kwartiertje wachten op mijn 2e, maar die pakt toch nog een 7e plek in de vereniging. Ik heb er weer 6 van de 9 in de prijzen; de 646 liet het afweten dit keer, zij was pas rond 5 uur weer op het hok, maar wel blij dat ik haar weer terug heb. Een talentje ? We gaan het volgend jaar zien; de jonge duiven krijgen nu rust en de natourduiven kunnen volgende week nog aan de bak voor hun laatste vlucht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.