Eerste trainingsvlucht geweest

Afgelopen zaterdag was de eerste trainingsvlucht met het vervoer met de wagen. Doordat ik zelf een klein weekje in het ziekenhuis heb gelegen met een longembolie en nog wel een aantal maanden moet herstellen had ik de duiven nog nergens gehad. De duiven zagen er de hele winter al prima uit en de meesten zaten nog op grote jongen, maar het zou goed weer worden dus moesten ze alle 30 in de mand.

Samen met Annick de duivinnen en de doffers in de manden gedaan met wat rustpauzes. Daarna heeft Annick ze voor mij ingekorfd. De meeste liefhebbers waren aanwezig en die hadden dezelfde gedachten als ik, dus er waren veel duiven.

De duiven werden om 09.15 uur gelost in Beek en Donk, voor mij 78 kilometer. Dus rond 10.00 uur moest kunnen; ik stond nog te praten met een buurman toe die riep een duif op 10.03. Het was de 23-564 een doffer van Pierre Faes die ik met een aantal duivinnen in het jonge duivenhok heb zitten. Een mooie 2e plek in de vereniging werd zijn deel. Kort daarna de 20-920 en 22-515 en in 20 minuten had ik er ook 20 van de 30 in de klok. Daarna duurde het vrij lang voordat de doorgeschoten duiven weer terug waren, maar uiteindelijk alles terug.

Op naar volgende week, voor het eggie.

Het jonge duivenhok raakt ondertussen ook aardig gevuld met mijn eigen duiven en 5 jongen van Rene van Zadelhoff, 7 van Maurice v.d. Kruk en 2 van John van Dongen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.