Duivenweekend

Gisteren was de eerste en enigste africhtingsvlucht met de container voor dit jaar. Ik had voor mijzelf besloten om vanwege de kou niet deel te nemen, maar toch was het een druk duivenweekend.

Gisteren (zaterdag 3 april) ben ik samen met Marcel bonnen wezen verzilveren in Millingen aan de Rijn en Vriezenveen. We hadden om 11.00 uur afgesproken in Millingen aan den Rijn bij Pierre Kersten. Marcel had 2 bonnen van hem, mede omdat hij nog oude van Loon’s heeft zitten, maar ook duiven van Jan Karsten uit Wierden en van clubgenoot Joop Groenen. Pierre had in 2020 nog een mooie teletekstnotering op Fay aux Loges

Na een bak koffie en wat “gemelk” gingen Marcel en ik met 5 jonge duiven op pad naar Vriezenveen. Ondertussen waren de africhtingsvluchten in Kalkar en Beek en Donk ook gelost, maar eerlijk gezegd werd het pas op weg naar Vriezenveen pas beter weer.

In Vriezenveen gingen we naar Johnny Ekkel. Johnny had in 2018 nog de beste jonge duif kort WHZB / TBOTB met “Annemarie”

Johnny is een relatief jonge liefhebber die ondanks een jong gezin en een drukke baan ook nog diverse bestuursfuncties bekleed. Johnny had ook 24 duiven mee op Kalkar, maar dat ging nog niet zo vlotjes. Rond 13.30 uur moest hij er nog 10 hebben. Terwijl we daar waren kwamen er nog de nodige thuis, maar echt snel ging het niet. Later die avond kon je op Compuclub goed zien dat het echt niet vanzelf ging. Na een uurtje melken keerden we met 2 jonge aanwinsten weer huiswaarts, waarvan we de stambomen nog niet meekregen, omdat Johnny wilde voorkomen dat de jongen niet werden gespeeld vanwege de afstamming. Maakt me toch wel enigszins nieuwsgiering, zeker na een opmerking van Johnny “Die had ik er ook uitgekozen”. We gaan het meemaken, eerst maar eens overhouden en dan kijken of ze presteren.

Vandaag ( zondag 4 april) was het weer het jaarlijkse ritje richting Baarn naar Anneke en Pierre Faes. Zoals altijd bij Pierre was de tijd weer zo weg. Uitvoerig werden zijn prestaties van het afgelopen seizoen besproken en nadrukkelijk zijn Olympiadeduif voor 2022; “Olympic Naomi”.

Natuurlijk gingen we niet naar huis met een jong uit “Olympic Naomi”, maar wel met een mooi aantal van 6 stuks, waarvan een blauwband witpen, die eruit sprong wat mij betreft.

Volgende week de eerste vlucht voor het eggie, gezien de weervoorspellingen voor komende week, zal ik vrijdag bekijken of ik mee doe aan Tongeren.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.