Dizy le Gros 7 mei

Ja, u leest het goed de eerste midfondvlucht van 2021 werd op vrijdag vervlogen.
Het afdelingsbestuur had hier toe besloten ivm de slechte weersverwachting voor de zaterdag en de overgang van koud naar warm weer op zondag. Er iets van vinden is achteraf altijd makkelijk en ik wil er geen woorden meer over kwijt ; ik had het wel prettig gevonden dat de liefhebbers eerder op de hoogte waren gesteld dan om 17.30 uur. De voorbereidingen waren al klaar voor mij, maar goed dat geldt voor de meeste liefhebbers.

De duiven werden om 11.30 uur gelost in Dizy le Gros, zodat liefhebbers die nog moeten werken niet de hele dag hoefden vrij te nemen om hun duiven thuis te zien komen, en dat is toch wat de echte liefhebber wil. De wind varieerde van zuidwest naar noordwest en daardoor was het lastig om de tijd van thuiskomst in te schatten. Toen de eerste meldingen binnenkwamen bleek een snelheid van 1500 mpm haalbaar te zijn. Om 14.57 zagen we de eerste strijder gaan en ik vermoed achteraf dat het de winnaar van Henri Doornink was. Om 15.02 zag Marcel een flits en het was de 20-911 die al van achteren weer kwam. Deze doffer haalde als jonge duif ook al een 4e vanaf Dizy le Gros, nu was het de 7e in de vereniging. En dan duurt het na mijn idee te lang voordat de 2e arriveert, om 15.12 komt er een duif uit de goede hoek, de 20-909. Ik heb er 6 van de 22 in de prijzen.

Als ik achteraf de uitslag bekijk dan heeft Aalten het niet echt slecht gedaan, maar Marcel en ik hebben toch weinig duiven gezien. Al met een al een raar en lastig vluchtje. Gelukkig alles wel weer thuis. Op naar volgende week, ook weer een midfondvlucht met 1 nacht mand.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.