Dizy le Gros

Een kl…tevlucht voor mij en voor andere liefhebbers weer een mooie vlucht. Ander weer, andere duiven en blijkbaar kunnen mijn duiven dit weer niet aan.

Vrijdagavond met Marcel 17 doffers en 6 duivinnen, oh nee 5 duivinnen met het inkorven is er iets niet lekker gegaan met de 20-908, dus 22 duiven op papier. Ik vond wat doffers te dik en Marcel wat doffers aan de magere kant / niet vol. Maar voor de rest wel gezond op het oog.

De duiven werden zaterdag om 08.15 uur gelost met dit keer een goed vertrek en met het inkorven had ik gezegd dat de duiven 1200 mpm zouden maken; de eerste duif in Aalten (bij Vincent de Harder) maakt nog “maar” 1165 mpm en mijn eerste duif een doffer van Vincent nog maar 1035 mpm. Als de duiven er een maal zijn komen ze verder nog wel goed naar huis en ik heb er dan ook nog 7 in de prijzen. Op dit moment mis ik nog een goede duivin (22-928) en 2 jarige doffers (23-106 en 23-812).

De duiven trainen goed en ik zie er uiterlijk ook niets aan, dus hopen we dat het een incident is en dat het komend weekend weer vanuit Dizy le Gros en nu met 2 nachten mand weer op gaat lijken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.