Courtisols en Bierges

Het weer zaterdagmorgen was niet echt best, en de verwachting was de zon zich na de middag wel zou laten zien en de bewolking weg zou branden. In het westen van de afdeling was dat zeker het geval, echter aan de oostzijde werd het gedurende de dag niet veel beter. Al met dus 2 vluchten met een traag verloop en de laatste prijsduiven ver beneden de 1000 mpm .

Laat ik dan maar beginnen met Courtisol, na vorige week bleven er nog 9 strijders over en die werden gelost om 09.30 uur. De verwachting was dat ze wel 1250 mpm zouden maken, maar de 1e duif in Aalten bij Deny te Vruchte zat al op 1184 mpm en deze duif zat in Aalten al 8 minuten los !!. Mijn eerste duif (wel weer het duivinnetje van Vincent de Harder) had nog een snelheid van 1063 mpm goed voor een 16e plek in de vereniging. Wat mij dan enigszins tevreden stelt is dat ik er 6 van de 9 in de prijzen en uiteindelijk op zondag alle 9 weer thuis.

Op Bierges had ik de 152 en de de 386 uit voorzorg thuisgelaten en zo gingen er 27 mee. Deze worden gelost op 13.00 uur. Na de euforie van vorige week werd ik weer met beide benen op de grond gezet en ondanks de zware omstandigheden krijg ik eerst 3 jonge duiven voorop voordat zich de oude duivinnen melden. Ik begin met een 19e plek en heb er wel 13 van de 27 in prijzen en zondagmorgen alle 27 weer thuis. Dus na 3 vluchten relatief weinig verliezen, er zitten wel duiven tussen die zich nog niet hebben laten zien en die krijgen nog 2 kansen.

Volgende week al de laatste jonge duivenvlucht en de ener laatste natourvlucht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.