Chalons en Champagne en Tongeren

Het was alweer de 5e jonge duivenvlucht en de 2e natourvlucht. Voor de jonge duiven ook alweer de 2e vlucht met 2 nachten mand.

Vorige week bleef de 965 van Pierre Kersten helaas achter van Dizy le Gors dus gingen er 4 duiven in de mand voor Morlincourt, oh nee dat was weer veranderd in Chalons en Champagne. Nu heb ik afgelopen jaar goede herinneringen aan die losplaats, dus laten we er maar het beste van hopen. De duiven werden ondanks de mist in Nederland gelost om 08.00 uur en volgens de “experts” zouden ze tegen de 90 km/h gaan halen, dus rond 12.00 uur duiven. Als het dan duurt tot 12.10 uur de eerste duif gemeld wordt van de Afdeling met 1338 mpm en de snelheden liepen snel af bij de volgende gemelde duiven, dan weet je door de regel al wel hoe het verloop gaat worden. Het werd dus geen appeltje eitje voor de jonge duiven.
Uiteindelijk meldt zich de 21-058 om 13.02 uur uiteindelijk goed voor een 10e plek in de vereniging en 2 minuten later meldt zich de 21-056 voor de 12e plek in de vereniging. Uiteindelijk werden de 27 prijsduiven in 1 uur en een kwartier verdeeld. En in groter verband krijgen we in tegenstelling tot vorige week geen poot aan de grond.

De natour werd wel gelost nadat de ochtendmist was opgetrokken om 11.00 uur. De verwachtingen van 90 km/h werden na Chalons al snel bijgesteld tot +/- 80 km, wat zou beteken dat rond 12.45 uur de eerste duiven er zouden moeten zijn. Voor de eerste duiven in de vereniging klopt dat ook, ik moest helaas wachten tot 12.52 voordat de 20-797 zich laat afklokken. En met dat ik deze doffer op kop kreeg wist ik eigenlijk al genoeg; deze doffer kon de hooggespannen verwachtingen dit jaar niet waar maken, vorig jaar op de natour nog 4 uit 5 prijzen en een aantal vroege prijzen; dit jaar tot zaterdag nog maar 1x in de prijzen. Dan moet ik nog 6 minuten wachten op de eerste jonge duif de 21-152. Uiteindelijk toch nog 7 van de 14 in de prijzen.

Volgende week Nanteuil voor de jonge duiven en voor de natour gaan we naar Burdinne.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.