Chalons en Champagne

Na een weekje extra rust was het tijd voor de laatste midfondvlucht voor de oude duiven, voor mij betekent dat meteen dat de weduwnaars hun laatste vlucht van dit seizoen voor de kiezen kregen.

Er konden nog 11 weduwnaars en 3 nestdoffers mee om het succes van de vorige Chalons en Champagne te evenaren of zelfs te verbeteren. Realistisch is dit natuurlijk niet, maar je mag natuurlijk altijd blijven hopen.

De duiven werden om 07.15 uur al gelost, op dat moment was het in de achterhoek nog niet echt duivenweer. Ik was uitgegaan van snelheden rond de 85 km/h. En om 11.35 als een raket (weer) de 262, echter door de hoge snelheid miste hij volledig de klep en knalde min of meer tegen het hok om beduusd op de grond te belanden, van de grond weer naar het huis en toen op de klep. Toch weer goed voor een 2e in de vereniging en 15e van de gehele afdeling. Dit keer dus net niet de champagne, maar wel een lekker biertje. Dan moet ik 5 minuten wachten op de 18-047, toch nog goed voor een 3e in de vereniging. Bij de eerste 11 in de vereniging heb ik 2,3,7, en 11. Een geweldig resultaat. Ik wil zeker vermelden dat “Henkie 842” ook weer in de prijzen, en daarmee is hij de enige duif in de vereniging met 11 uit 11 !!!

De oude duiven zijn nu min of meer klaar en we gaan ons opmaken voor de jonge duiven. Tot nu toe verliepen de geplande vluchten met de jonge duiven niet echt geweldig en dat is echt zachtjes uitgedrukt. Gelukkig had ik ze nog niet meegegeven, maar ze zullen er toch in moeten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.