Burdinne

Gisteren de eerste afdelingslossing vanuit Burdinne en achteraf bekeken pakte dit voor de Aaltense liefhebbers niet echt verkeerd uit. De duivinnen die vorige week niet mee konden konden nu wel weer mee, dus 16 duiven in de mand op vrijdag voor een vlucht vanuit (alweer) Burdinne.

De weersvoorspellingen waren niet echt gunstig voor zaterdag, ook voor dit geldt dat het achteraf bekeken wel meeviel; de duiven werden om 09.15 uur gelost met een zuidwestenwind en dat was weer eens anders dan de 2 weken daarvoor.

Rekening houdend met een snelheid van 90 km/h zouden de eerste duiven er rond 11.15 uur kunnen zijn en dat was dan ook wel het geval. De duiven zaten behoorlijk hoog en hadden dan ook last om na beneden te komen. De “Henkie 842” was mijn eerste duif en had toch iets meer tijd nodig dan ik wilde; uiteindelijk om 11.18 uur in de klok en goed voor een 7e plek in de vereniging. Weer een mooie top 10 notering op zijn palmares. Wat een klasbak is en blijft het toch, vorig jaar 11x mee 11x prijs en nu ook alweer 3 uit 3. Een 1,5 minuut later is de Andre en 2 minuten de 047 en de 219. Uiteindelijk 6 van de 16 in de prijzen, waarbij opvalt dat het mijn eerste 6 getekenden waren.

Op dit moment mis ik nog de 21-058 van Pierre Faes.

Op naar volgende week voor de eerste midfondlvlucht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.