Arlon

Inkorven voor 2 vluchten die uiteindelijk tegelijk werden gelost in Arlon, enigszins verwarrend en opletten welke duiven je wanneer inkorft. Ik had 2 jonge duiven van de natourvlucht overgeheveld naar de jonge duivenvlucht, want ik stond en sta overigens 1e Generaal, en met 6 meer kans dan met 4. Dat betekende dus 12 duiven op de natour.

In mijn ogen werden de duiven te vroeg gelost om 10.00 uur, terwijl de noordelijke afdelingen pas rond 14.30 uur werden gelost in Venlo. Het werd dus ook een pittig vluchtje voor de duiven met een Noordelijke wind.

De eerste meldingen verschenen op de meldsite met een snelheid van 1270 mpm en dat viel toch mee, maar de snelheden liepen hard terug en dan wordt het wachten. Ik moet wachten tot 13.47 tot zich de 20-691 meld uit de verkeerde hoek, voor een 12e plek op de natour. Dan duurt het nog ruim een kwartier tot zich weer de 21-055 meld voor een 14e plek op de jonge duivenvlucht. Op de natour staat het concours meer dan 1 uur open en dan weet je genoeg. ’s Avonds tijdens het klok afslaan waren er nog teveel duiven onder weg. Ik moest er van de 18 toen nog 1 hebben en die kwam gelukkig zondagmorgen.

Rest ons nog de laatste vluchten van dit seizoen vanuit Sens en Quievrain en dan zit het seizoen 2021 er toch alweer op.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.