Arlon

Nanteuil was gepland, maar de verwachte hoge temperaturen had het afdelingsbestuur beslist om de vlucht in te korten en te verplaatsen naar Arlon.

Ik had besloten om de duiven die week in week uit de klok niet halen; de 963 en 908 niet meer te spelen, zodat het aantal op 10 kwam. Een klein aantal in verhouding tot bijna 400 duiven in de vereniging.

De duiven werden “pas” om 07.45 uur gelost in Arlon, en dat was in mijn ogen met de verwachte temperaturen ruim een uur te laat, maar goed daar heb ik als individu geen invloed op. 1500 mpm zou toch wel gehaald kunnen worden dus 10.30 uur zou de tijd moeten zijn.

10.30 uur en 1500 mpm was maar voor een enkeling weggelegd en dat was eigenlijk ook wel te verwachten gelet op de slechte terugkomsten van Bergerac (ook St.Vincent was al ingekort). Uiteindelijk moet ik wachten 10.54 uur totdat de 909 de meubelen red voor mij. Toen wist ik zelf eigenlijk al genoeg en het zou een lastig vluchtje worden. Na 20 minuten krijg ik mijn 2e duif de 21-152 en weer een kleine 20 minuten later mijn derde “de Andre” en van mijn aangewezen duiven geen spoor.

Op het moment van schrijven (zondagochtend) mis ik nog de 262; een van mijn betere duiven en ik ben bang dat ik hem niet meer terug ga zien. Bij clubgenoten waren nog veel (goede) duiven onderweg en als je kijkt dat in ruim 2 dagen op Bergerac nog geen 40 prijzen terug zijn dan is er gisteren vast en zeker iets goed mis geweest qua weer / atmosfeer etc. Je ziet bijna in iedere afdeling traag verlopen (midfond)vluchten.

Nog een maand en dan begint het gefladder met de jonge duiven al. Dus zal ik bij beter weer eens gaan kijken of ik ze zelf eerst kan africhten. Ze lijken goed gezond en trainen goed en nu zorgen dat ik met een mooi koppel kan beginnen aan de jonge duivenvluchten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.